Подсилване на косата


Колко е здрава косата ви?Прищипете един косъм между две пинсети на разстояние около 7 см и дръпнете. Ако е здрав, той ще се разтегли с 30% преди да се скъса. Ако се скъса веднага, значи е загубил еластичността си в резултат на химикали, “тежки” прически или поражения от слънцето и други агресивни фактори. След това прокарайте пръсти през косата и напипайте скалпа си. Ако почувствате кожата си прекалено стегната, вероятно кръвообращението ви не е достатъчно добро.Ако тя ви се стори пореста, вероятно е възпалена или страда от натрупани токсини. Нуждае се от масаж на скалпа. Как усещате косата си след измиване с шампоан, преди да сложите балсам? Ако ви се стори груба и твърда, вероятно шампоанът ви е прекалено силен и трябва да го смените с по-лек и по-нежен към косъма и скалпа. Съвети за здрава и силна коса
Не товарете косата с тежки препарати за къдрене и боядисване.
Когато използвате шампоан, наблегнете повече върху измиването на скалпа, отколкото на косата и използвайте подхранващ шампоан.
Докато се миете с шампоан, масажирайте скалпа с дланите и пръстите си, за да успокоите кожата, да засилите кръвообращението и да ускорите подновяването на кожата.
Изсушавайте косата си на най-ниската степен на сешоара. По-топлата струя използвайте само за прически. Насочвайте сешоара към основата на косъма и следвайте с въздушната струя посоката на четката.

0 коментара:

Публикуване на коментар